Godt Brød – Holmen Senter i Asker

gb-holmen-senter

Image 1 of 5

Godt Brød as Holmen senter, Asker:

Bakeri med utsalg og kafé i kjøpesenter. 150m2 Ferdigstilt høsten 2008

Prosjektleder: Øystein Løvlie
Int. arkitekt mnil : Olga-Sofie Krossøy / Maren K Hansen

Oppgaven: Deler av lokalet på 150m2 er en utvidelse av senteret. Deler av den gamle konstruksjonen stod igjen og ble styrende for lokalets utforming og funksjoner. Arbeidsflyt har vært et nøkkelord i utformingen. Lokalet innholder åpen produksjon med utsalg, sittegrupper, grovkjøkken, lager, kjølerom, kontor, personalrom og wc.

 

Formål: Nytt for dette oppdraget i Holmen senter var at GB for første gang etablerte seg i et kjøpesenter.

Konseptet er en videreføring av et formspråk vi først etablerte på en nystartet GB i Bergen. Her tilførte vi et uttrykk med forenklede former, flater og materialer. Dette for å gi et ryddig og estetisk utrykk i en åpen produksjon, som må ta hensyn til teknisk utstyr, støy og strenge krav til hygiene.

Bøk er et materiale som Godt Brød verdsetter og var en viktig faktor å ta med videre i konseptutviklingen. Bøk tilfredsstiller kravene til funksjon i forhold til bruk og renhold. Dette styrer mye av det estetiske uttrykket samtidig som det gir en lunhet til de ellers enkle, rene flatene i lokalet. Mye av innredningen er spesialbygget i bøk og hvert hulrom er utnyttet til oppbevaring og produksjon. Godt Brød er håndverksbakere med et tydelig verdigrunnlag, med salg og produksjon av økologisk bakverk. Med fokus på et åpent og ærlig produksjonsmiljø, lar de kunden møte bakeren i arbeid og sanse hva som skjer.

Vårt utgangspunkt for oppdraget var at GB ønsket å fornye konseptet sitt, samtidig som de ønsket å ivareta sin historie og erfaringer gjort gjennom tiden.

 

« Se nyere prosjekter

Se tidligere prosjekter »